Искам да се влюбя в книга,
не във теб.
Да потъвам не в очите твои,
а във нейния сюжет.
Но все не я нацелвам,
както не нацелих теб.
Уви, такъв ми бил късмета -
книжен и любовен гнет.
Аз искам да потъна във сюжета
на книгата, в която ще се влюбя.
Да преплувам няколко морета
и така да се изгубя.
Но още на брега започвам да се давя,
въздухът напуска моите дробове.
Още на предисловието книгата затварям,
простете ми, непознати редове.
© Антония Петкова All rights reserved.