Уличница
Стоиш на тротоара – сянка бледа,
маскирана със грим жена,
цинизмите, надраскани със креда,
те бройкат от отсрещната стена.
Пачавра си, развратница и курва
с измамна титла – жрица на страстта,
захвърлена по таз житейска урва,
изгубила си своята душа.
Затуй пък вместо чувства илюзорни,
предлагаш стока в изобилие – плътта,
годините ти, злъчно-безпризорни,
ще станат скоро двайсет и една.
Парите, както казват, не миришат,
„клиентите” си имат миризма,
но няма кой на фиш да ти ги впише,
за да нахраниш трите си деца.
Разгулна блудница е твоята орисница,
предрекла ти печалната съдба,
прокобата на черната завистница
безмилостно те следва по света.
18.09.2007