Oct 17, 2023, 3:41 PM

Умна и красива, ама пакостлива 

  Poetry » For kids
447 2 11

Че съм умна и красива 

никой не отрича, 

но съм доста пакостлива, 

белята ме привлича. 

 

Често мама ми се кара:

-Хей, момиче, спри се, 

ако пак в беля те сваря

лошо ти се пише! 

 

Може ли вместо да четеш

книгите и уроци важни

ти даже за миг да не спреш 

да кроиш неща безобразни!

 

Опашките на двете котки

кой завърза и се вдигна олелия

и даже съседките кротки

се оплакват, баба Ива, леля Сия... 

 

Казват ми да те накажа, 

приляга ли на първокласна ученичка 

да стоя на пост и стража 

да не сториш пакост или пък беличка? 

 

Слушам мама, слушам, 

после обещавам

и се в нея сгушвам, 

бързо се поправям! 

 

Нали съм умна и красива, 

никой не отрича, 

а дали да съм пакостлива?

Х'м, белята ме привлича! 

 

 

 

© Людмила Данова All rights reserved.

The work is a contestant:

Пакости и наказания »

10 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??