Jul 27, 2017, 2:15 PM

Уроците на Любовта 

  Poetry » Love
583 6 9

Без думи често тръгва любовта,
тъй както и без думи тя дошла е,
затръшната поредната врата,
на болката ни пътища проправя.
Там няма радост. Няма светлина.
Душата ни помръкнала умира.
Раздялата крещи от тишина, 
в сух кладенец вика си скрила.
И нищо, че навън денят искри,
че лято е проходило в небето,
дъждът в сърцата пада на сълзи,
изгубено проплаква в нас детето.

 

Така е днес, боли... ще преболи,
любов ли е, знам, диря ще остави,
и вярата, че нашите съдби,
случайно не, в общ път са се събрали.
Дори за малко тя да продължи,
уроци учим, нужни ни за после,
когато мъдростта ни посребри,
от спомените нейни да се топлим.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??