Урок по летене
Най-напред помисли за какво ти е.
То - летенето, не е за всички.
И със сигурност не е емоция,
нито някаква детска игричка.
Провери се дали си дорасъл до
оня миг, в който сам ще се разпнеш
за ония, които са драскали
да те видят на кръста как гаснеш.
Не забравяй къде са крилете ти.
Поначало се раждат в душата.
Ти все пак си човек – некоректно е,
да се мислиш за роб на Земята.
Запомни, че вървиш по следите на
милиони възкръснали хора.
Че небето е втора действителност
на живота отдолу-нагоре.
Чак когато усетиш в сърцето си,
че не литнеш ли, то ще се пръсне,
ще постигнеш най-сетне заветното...
И от Земята ще се откъснеш.
© Александър Калчев All rights reserved.