Jan 28, 2021, 5:47 PM

Ушите отпуши им 

  Poetry » Humour
973 4 9

Сапун им дай, ушите отпуши им

със топла вана и лютив сапун!

Пуловерът ще кара двеста зими

и няма да си правят там катун...

 

... Молци́те не обичат да четат –

сложи им вестници, романи – бягат,

че иначе обръщат в салтанат

пуловера... и вече не ти стяга.

 

Коктейли феромонни – портокали,

лимони, камфор, дай им и бахар!

Но може да са много твърдоглави

и да откажат този минибар.

 

Най-сигурно е слънце... Май*, ела!

Молци́те са направили задруга!

Изплела съм ти пролетни крила –

пуловерът ми стана пеперуда! 

 

 

* месец Май

 

Наде, опитвам се да помогна... 😊 

 

 

© All rights reserved.

Разплитам ден – молците го прояли,
на дъното на старовремски скрин.
Дали ще ми повярваш ти? Едва ли!
Пуловер ще ти оплета. Един.
С несръчните си пръсти ще нашаря, ...
  845  10  16 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??