Jan 28, 2021, 1:39 PM  

В един прояден от молците ден 

  Poetry
864 10 16

Разплитам ден  – молците го прояли,  
на дъното на старовремски скрин.
Дали ще ми повярваш ти? Едва ли!
Пуловер ще ти оплета. Един.

 

С несръчните си пръсти ще нашаря,
проядените сиви небеса.
Ще заплета мечта, надежда, вяра
и топлинка от май ще донеса.

 

Ще бъде като  пухче – от върбите,  
ще те прегръща скришом, вместо мен
и бронебойна обич – в нишка скрита,  
в един прояден от молците ден.

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Сапун им дай, ушите отпуши им
със топла вана и лютив сапун!
Пуловерът ще кара двеста зими
и няма да си правят там катун...
... Молци́те не обичат да четат – ...
  996 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??