Запиши на какво се усмихнах,
нарисувай словесен портрет
на мига ни, в прегръдка притихнал,
разтопявай прозрачния лед
между нашите смръзнали пръсти.
Падат зимните хладни стени.
Утро свежо гръдта да прекръсти,
бяла сладост да я осени.
Превъзмогвай което те дърпа,
отърси ежедневния спам.
Любовта скрити мрежи изкърпва,
улови ме, не си вече сам.
Усмихни се и ти и заплувай
след мечтите за пролетен пир.
Над телата ни слети пътувай
в нов и сбъднат безбрежен всемир.
© Светличка All rights reserved.
Усмихнато посрещане на пролетта, Ники.
Благодаря ви, че ме почетохте!