Усмихни се на слънцето!
Така отдавна беше лято...
А днес прогнозата е слънчева
и светът потапя се във злато.
Безкрайно чист е синият простор
и ъгълче от себе си не скрива,
защото днес прилича на актьор,
а лъчите слънчеви са обектива.
Усмихни се и недей да спираш!
Полюбувай се на тази красота -
под бели облачета да намираш
парченца златокоса синева...
© Алекс Маринова All rights reserved.