Усмивка
Да започнем деня си с усмивка!
Погледни слънцето навън и му се усмихни,
а то ще те дари със своите лъчи.
Усмихни се на човека до теб, на своето дете,
едно дете с малко и добро сърце.
То ще почуства таз усмивка като топлина,
която ще стопли мъничката му душа
и озари красивото му личице.
Усмихни се на жената до теб и я целуни,
очите и ще светнат, лицето и ще се озари.
Усмивката е приятелка на Любовта,
заедно те вървят ръка за ръка.
Усмихнати сме по-красиви,
в тези дни трудни, мрачни, сиви.
Подарете усмивка и на лоши, и на добри.
Тя е красива, свежа, мила,
дари я и ще видиш, ще се завърне при теб тя.
Доброто в себе си ти запази!
С Усмивка никога не ще останеме сами!
© Валентин Миленов All rights reserved.