(ретростихотворение)
По разбитите шосета,
през трънясали полета,
над стомасите ни празни,
се задава пищен празник!
Всички партии празнуват,
викат, скачат и ликуват!
То е благост, то е драгост,
то е всенародна радост!
Скачат жълтите царисти,
и министри, и артисти!
Скачат сини седесари
и червени бесепари!
Мякат котки, крякат патки,
скачат млади депутатки!
И Догановите хора,
и на Софиянски сбора.
И, с оранжеви фланелки,
скачат дърти земледелки!
Скачат куцо и сакато:
утре ни приемат в НАТО!
- Но защо е този спазъм?!
- Имитираме оргазъм!
____
Поствам го по повод 5 години България в НАТО. Стихотворението е написано на 19.03. 2004, десет дни преди официалното ни приемане в НАТО, и отразява еуфорията от онова време
© Ангел Чортов All rights reserved.