Jun 12, 2008, 3:10 PM

Увяхнала роза 

  Poetry
1058 0 4
 

Увяхнала роза

 

Последното листенце роза увяхва,

когато в ръцете си тръните сам държиш

и осъзнаеш, че червеното си було розата сама размахва...

Ще молиш единствено друг отново да се преродиш...

 

Не ще чувстваш аромата на розата.

Ще ухаеш на отчаяние...

С върха на перото ще се губиш между лириката и прозата...

Мириса ще усетиш на нейното влияние.

 

И какво друго ти остана?

Увяхналата роза - животът, който сякаш не е твой...

И онази неизлечимата рана,

и онзи фар към любовта, на който направи завой...

© Андреа Емилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??