Jun 30, 2012, 11:19 PM

В 5 часа 

  Poetry
668 0 2

Поредна утрин в 5 часа - най-приятното време
да се събудя сам и чуя природата сама.
Преди шума на бързащи очарованието ù да вземе,
от сън умората приел - омаян търся пак съня.

С песен на птица и хора на врабчова дружина
от листата аплодисменти вятъра събира.
Унася ме отново - живот навива своята пружина
за нов ден, желание за нова емоция напира.

Сърцето забавя ритъма си след въздишка плаха
и душата на последната мечта се мята.
Като от детска въртележка картини се меняха,
запълвайки ме със въртежа на земята.

Време е - и онази стоманена песен ме събужда,
на последна спирка вратите се отварят.
Сега пък режимът сън от почивка има нужда
и сетивата за нощната му работа се залавят.

Vacuum

© Влади Мир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??