Студено стана нашето море,
но в Гърция на плажа беше топло.
Качих се на откритото Порше,
и хукнах на море в Александропол.
По пътя взех две гаджета на стоп:
Румънка и една мома от Кресна.
Румънката в лицето беше топ,
а българката в дупето - чудесна!
Замислих се… коя да избера?
С коя от тях да тръгна по купони?
Румънката бе с хубави крака!
А българката с маркови балкони!
Реших, че не нужно да деля
накипрените празнично момета.
Че мога и със двете да преспя,
и нощем да си правя с тях кълбета.
Наехме вила близко до града,
до хубав плаж със дървени чадъри.
Съблякох се по прашки вечерта,
а мацките показаха балдъри.
Извиках мигом келнера до нас.
Поръчах му - Рецина с октоподи!
И почнахме набързо веселба
с наздравици за нашите народи!
Румънката… бе палаво парче!
Огледа се в девойката от Кресна!
Погали я по дясното краче,
а след това по бузката я плесна!
А нашенката скочи на крака,
и с чуждата румънка се прегърна!
Докосна я по лявата гърда,
и с дупета към мене се обърна.
Подготвих се за много як купон
с разгонени две мацета на плажа!
И с хубава бутилка Периньон,
реших, че като пич ще се докажа!
Отворих с нож пенливото винО.
Изпръсках двете мацки яко с пяна!
Луната ми намигна със око,
а две звезди се спуснаха в океана!
Но този миг, до шумния прибой
сред яростния грохот на вълните
видях една красавица от сой
с осанката на древна Афродита!
Тя крачеше с две табли във ръка.
Продаваше сусамени гевреци!
Погледнах със отворена уста,
как ханша й размяташе гюбеци!
Зарязах мигом мацетата с мен.
Затичах се след сладката гъркиня.
Настигнах я и спрях на коленЕ
пред мургавата - до уши… богиня!
Останах с нея чак до полунощ.
Похапнах си гевреци…. до насита.
Гъркинята ми каза: - Лека нощ!
Запомних тази нощ със Афродита!
Прибрах се неусмихнат през нощта.
Отворих си бутилка гръцко пиво,
и почнах куп гевреци да броя.
Мометата си спинкаха щастливо!
Юри
Йовев
Септември
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Честит празник!