Oct 31, 2019, 7:39 AM

В Бойколандия 

  Poetry » Civilian
659 0 0

 

 

Суха коричка е радост за роба,

позхвърлена му от самодоволен простак.

Завижда в кръчма на чужза свобода

с тлееща мисъл под омазнен калпак.

 

Да му таковат мамата приема за благодат,

радостен да го няричат „Лош матрял“

и обещават му огромен комат

срещу това да е слугински заспал.

 

Поетът бе писал „На Шипка в едно

живи и мъртви се биеха за свобода“

Днес отново разбудиха мъртвите

да тласуват с живи в партийна угода.

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??