Oct 30, 2007, 2:43 PM

В джоба на Живота 

  Poetry » White poetry
1017 0 32
Там на кея, сред старите кораби
(на моето детство са отражение),
спят красиви, забравени спомени
под звездите, на вълните понесени!
Заличило следата отдавна,
спряло времето своя си бяг.
Пак на кея стоя  и разравям
пожълтелия, крепостен бряг!
Пак се гоня със морски сирени
и се хвърлям налудо в света.
Тез години за мен не са бреме,
а преклонна, добра тишина!
Със усмивки на мои приятели
и сълзите на часовника спрял,
ми припомняха нощите, сресани
в милосърдно пенлив сеновал!
Преобърнах на живота джобовете
и се търсих сред сенки от минало.
В трудни дни позабравени, есенни
се изнизват от очите годините!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??