May 20, 2021, 11:17 PM

В другия смисъл на живота 

  Poetry » Love
493 2 2

В другия смисъл на живота

ще съм подобрена версия на същата,

но ще превръщам в лек отровата

а ти ще си ми всичко - и насъщният,      

и виното, и думите, и къщата,

небето, залезът изпъстрен –

където бурите смирени се завръщат.      

Ще си прегръдката от щъркели,

целувката от вечност,

светулката в поле помръкнало,

най-чистата сърдечност.

А аз ще съм ти клонче от маслина,

дъга, открита в тъжен ден.

Светът така ще ми отива,

тъй както ти на мен.

Ще съм ти най-накрая всичко –

прошепната за благослов

от ангелите и от птиците -

там, в другия живот.

 

© Мария Ганчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??