Apr 17, 2013, 2:56 PM

В градската градина 

  Poetry » Landscape
1160 0 18

Господи Исусе!

Градската градина.

Тихо, светло, пусто - 

като на картина.

 

Като на икона - 

старецът с бастуна,

кучето бездомно,

брезовата шума.

 

Ще вървя полека

и назад - до входа.

Моята пътека

никъде не води.

 

И като заплаха,

и като примамка,

отстрани ми маха

люлякова гранка.

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??