Aug 17, 2014, 7:02 PM

В капан за сънища 

  Poetry » Love
560 0 4

 В капан за сънища

 

Живота си оставил без посока.

Но пак вървиш, вървиш, вървиш.

И хвърляш камъни в  дълбокото

на сънищата. За да не заспиш.

 

Държиш се буден, търсиш истини.

Измисляш си несъществуващ свят.

И колко грешки трябва да направиш,

за  да научиш, че разделите болят.

 

Тъгата впримчил във прегръдка.

Отчаян си.  Притихнал... Самота.

Разплиташ бавно спомени, а  после

годините навиваш на кълба.

 

Какво остава, помниш ли? Едва ли!

След мен? След теб? След Любовта?

Позната истината е. Оцеляват силните,

които пазят я дори  и след смъртта.

© Мариана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??