От старостта си бягам на зиг-заг,
и гледам да прибавя някой метър,
макар да знам, че ще ме пипне пак,
а аз потомък съм на Хитър Петър!...
Проклетницата диша във врата,
а-ха, да ме докопа с криви пръсти!
Не се разделям лесно с младостта
и в нея още искам да присъствам!...
Досадницата гони ме за танц,
но във капана засега не влизам!...
Дори да ме приклещи някак, знам -
ще вземе само старата ми риза!...
Най-ценното оставих в младостта -
мечтите си, любови романтични!...
С друг образ ще танцува старостта,
но той на мене няма да прилича!...
© Роберт All rights reserved.