Apr 16, 2008, 8:48 AM

В киносалона... 

  Poetry » Civilian
674 0 13

*          *          *

 

Тъмно е! Филмът върви!

Екранът проблясва в киносалона,

някой умира - друг пък кърви,

а аз... на последния ред на балкона...

Премрежвам очи и виждам картини,

но не на екрана, а в мойта глава,

мисля за девойчето, облечено в синьо,

мъртво на ъгъла, със спринцовка в ръка...

Мисля за онези тълпи ученици,

които вилнеят в късните нощи,

вместо да пият по бира със пица,

пияни са още от снощи!...

Мисля за... оня там при школОто,

дето продава "малките дози",

неволно стискам на стола дървото

и се хващам  -  това ме тормози!...

Минава патрулка, а нашият... тихо,

хвърля им ролка банкноти,

колата потегля и пак е... усмихнат,

бизнес спокоен - като по ноти...

А аз съм седнал в киносалона,

подтискам свирепото чувство

и тук, от последния ред на балкона,

търся смисъл... в изкуството...

 

*          *          *

© Валентин Желязков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??