Nov 16, 2021, 8:37 PM

В края на лятото 

  Poetry » Landscape
282 1 0

Една купа сено подпряна,
кацнала насред полето.
И нищо друго в него няма -
само шум от ветровете.

 

Една купа сено събрала
билки дъхави, тревата.
Седя до нея гръб опряла
с поглед впит във небесата.

 

И мисля си, че беше лято,
вееха перчем тревите.
И рееше се птиче ято
от зори към висините.

 

Но слънцето прибра лъчите,
с него взе и топлината.
Косачи пъргави с косите
в купа събраха красотата.

 

Ех, догодина, догодина…
Дано да разцъфти полето!
Сега е есен, после – зима.
В купата аромат на цвете.

 

И ненадейно аз се връщам
някога пак тук в полята
и с поглед замечтан обгръщам
море безкрайно от житата.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??