Топло лято в мен живее
и изпълва ме с лъчи.
А в прохладните гори,
птици нежни песни пеят.
Лилиите разцъфтели,
плуват в чисти езера.
А в зелената трева
мащерки се разпрострели.
Кичестите слънчогледи
се усмихват засияли.
Изгрев с розови кристали
оцветява чувства бледи.
И уханен аромат
във душата ми попива.
Как безумно ми отива,
този топъл летен свят!
© Данаил Таков All rights reserved.