Feb 18, 2009, 4:10 PM

В моите мечти 

  Poetry » Love
582 0 4

В моите мечти всеки ден
те срещам теб, красиво момиче,
ти си леещ се водопад вътре в мен
и пролетно малко кокиче,
носещо ми аромат страхотен!


Тихо навън дъждът ромоли,
но аз леко докосвам дъгата
и о, чудо, спира да вали
и в миг отново изгрява луната,
освещаваща спомени отминали.


Влача се в тези спомени нежни
в езера далечни и много бистри.
Вървя през пътеки неясни
и дано да се срещнем, макар и стари,
за да избягам от мечтите неизбежни.


Когато съм сам в пустинята,
ти си изворът с живата вода
и пийвам част от теб и в мен е радостта,
радостта, че ще погаля твоята коса
и ще видя пак аз невинна красота!


В моите мечти всеки ден
те срещам теб, красиво момиче,
ти си звездата на небето,
самотното тъжно кокиче,
което ще покаже пътя на сърцето,
на моето сърце, което те обича, момиче...

© Илия Кузев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Имате право, че е заплетено, но нарочно съм го написал така да е загадъчно с повечко метафори
  • хубаво е, Илко! наистина на места е малко оплетено, но ми хареса Поздрави!
  • Готино е, но малко разбъркано! Идеята ти е страхотна, но мисля, че може и по - добре!
  • Честит Рожден Ден !!!
    Както и на мен
Random works
: ??:??