Sep 16, 2009, 2:25 PM

В моя ден вали 

  Poetry » Love
892 0 14

Защо неспирно в моя ден вали?

Порой от дъжд на спомени предишни.

 

Аз толкова те чаках, но – уви! –

ти с пустото се сля в една въздишка.

 

Разбирам колко странно е това –

сърцето ми за щастие те кани,

 

а вътре – в неприветната душа –

се стапя всяко трепетно желание!

 

Пустинник ли чрез мен се прероди,

отшелник сляп, незнаещ що е стряха...

 

Когато в мен сълзата догори,

пак огънче ще взема от зората!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??