Apr 25, 2018, 3:04 PM

В на сърцето хижата. 

  Poetry » Love
316 2 1

Като жълтици думите се нижат...
Една. След нея две. След тях пък три!
Далеч остават и проблемите и грижите...
Но моля ти се време мое, СПРИ!

 

Там някъде на Нищото във хижата
душата над огнището и ври.
И като дим в комина заминават мислите...
Отлитат към незнайните звезди.

 

Да се катеря ли след тях по стръкче бобено?
Или да полетя с крилете на Икар?
Ще ме последва ли сърцето момино
в сърцето скътало най-тихия пожар?

 

Къде останаха и болките и грижите?
Ако до мен за да се стоплиш
Ти лежиш?

 

Ела Любов!
Във на сърцето хижата...
И край огнището и ти се прислони.

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??