Aug 24, 2012, 11:09 AM

В началото... 

  Poetry » Other
489 0 4
 
В началото... не беше словото.
Беше жажда. 
По жътва.
Напукана.
Беше длан.
Почерняла от чакане.
И онова, онемяващо слънце,
дето пари в очите и в мислите.
После дойде жътварят. Зажъна
полекичка синора.
Полека... открая.
За да не се уморяват ръцете му.
Западаха в прахта,
прекършените класове.
И някак черно стана слънцето.
А после ги прибраха в снопи.
И ги помляха камъни.
Само някои щастливци
нахраниха птиците.
А в началото... не беше словото.
Беше жажда. По жътва.
Напукана.
Само някои идиоти 
останахме.
На земята. И отново... покълнахме.


~Endless~

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??