Jan 22, 2011, 1:31 PM

В Нежност те къпя 

  Poetry » Love
516 0 2

В Нежност те къпя

(по Ксения Григорович)

Струи Нощта, а ти се къпеш...
Тя, Нежността, от мен тече...
Ту потреперваш, ту настръхваш -
във локва сивичко врабче...

Оголена е всяка струна,
натегната е до ръба,
че търсят палци златно руно
и по гърди, и по гърба...

Потапям устни, жаден пия
на ключиците от герана.
Насладата къде се крие?
Защо не мога да престана?

След туй - мъгла. Ти си почиваш,
а аз пък падам със росата...
Сънлива котка... Тъй красива...
Очите ти са в небесата...

Отново с устни те нападам...
Целувам нежните ресници...
В молба прошепваш: "Вече страдам...
Ще се взривя! Е, хайде, спри се!

Душата - птица безметежна
и всичко пяната изми...
Отде си взел ти тази Нежност?!
Отде си се научил ти?!"

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??