Oct 2, 2021, 11:56 PM

В нощния сън 

  Poetry » Love
579 1 0

 

Щом в късната нощ уморени очи
ги притвориш с дълбокия сън,
ти по пътечката  наша тръгни,
ще те чакам в съня си отвън.

 

Макар да се върнеш в минали дни,
ще протегнем с трепет ръце
и огънят онзи… пак ще гори -
от жаравата мъничко взех.

 

Жаравата свети винаги в мен
от обич, от болка – жива е тя.
Само нощем след дългия ден
пари ме скрита под пепелта.

 

Щом от умора тръгнеш във сън
и в гърдите ти огън гори,
тръгвай! А пътеката чака отвън.
И… прегръдката топла вземи!

 

То… по-добре да се срещнем в съня –
илюзия всичко било е.
Със нея много дълго летях,
за мене реалност е моя.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??