Jun 12, 2012, 11:50 PM

В очакване 

  Poetry » Love
556 0 2

 

 

Събуждах се сутрин с мисълта за теб,

търсих те сред онези капки роса.

Взирах се в пътя и гледах само напред,

в очакване да те срещна там по света.

 

Телефона да звънне вечер го чаках,

да чуя отново любимия глас.

На звук през нощта го оставях

и все не заспивах в очакване аз.

 

Очаквах да дойдеш с първия сняг,

но той си отиде, а теб все още те няма.

Очаквах те и с кокичетата, но пак

всичко това се оказа измама.

 

Надявах се и с първи лъчи да пристигнеш,

да ме погалиш с нежна ръка.

Но не можа ти лъчите да стигнеш,

изпусна и лятото, дори есента.

 

Аз още те чакам и протягам ръце,

да те докосна и пак да си мой.

Знай, че обича те мойто сърце

и ще те чака години безброй!

 

 

 

 

 

 

 

© Иваничка Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??