May 11, 2008, 8:17 AM

В памет на една любов 

  Poetry
864 0 20

Потърсих те безименна и сляпа.

Отсядаш често в нашите сърца.

Едни проклинат те, за мен си свята

и с мислите ни правиш чудеса.

 

Потърсих те случайна и ранима.

Отгледана от майка Самота.

Отричана, но истински значима.

Движещата сила във света.

 

Потърсих те загадъчна и няма.

В утробата ти раждат се слънца.

Пленяваш - завинаги по двама

и в мрака ни посяваш светлина.

 

Намерих те окървавено бяла.

На кръст между живота и смъртта.

Отиваш си - не беше ме познала.

Любов - изписах във пръстта.

 

 

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??