May 5, 2011, 9:22 PM

В полунощ 

  Poetry » Other
449 0 3

 

 

       Аз си лягам след бдения нощни.

       "Лека нощ" -

       на света пожелавам.

       Да ме носи с крилата си мощни

       сладък сън - на покой се отдавам.

 

       Но не идва, не идва сънят ми

       и терзаят ме чувства

       потайни.

       Мисълта ми лети в необяти,

       като птица в простори безкрайни...

 

       От сърцето тогава извират

       и се леят слова

       вдъхновени.

       И местата си лесно намират

       в стиховете ми най-съкровени...

 

       Колко влюбени, колко поети

       са мечтали -

       във тъмното скрити!

       В полунощните мигове свети

       колко много неща са открити!!

 

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Здравей, Славка! Поздрав!
    Всичко се случва, точно както и когато трябва
  • Петьо, Илко, добре че сте се спрели, за да открием зрънцето злато сред купищата пясък. Поздрави, Слава, хубаво, леко перо имаш. Ще идвам отново! Барона
  • След като на това стихотворение вече две седмици няма коментар и оценка,започвам да се съмнявам в добрият вкус на оценителите.Отличен !
Random works
: ??:??