В полунощ ще пристигаш на пръсти,
да не будиш тревите заспали,
с осветена вода да поръсиш
на мечтите ми всички скрижали.
В полунощ ще те чакам гореща
като лава, неистово дива.
В светлината измамна на свещите
ще изглеждам безумно красива.
В полунощ ще се скрие луната.
Пелерина, мастилено синя,
ще покрие греха на телата ни
с нежността на любяща богиня.
В полунощ се разтваря небето,
отмаляла, трепти тишината.
В звездобройния храм на сърцето
вместо песни, звънят чудесата.
© Вики All rights reserved.
Прекрасен стих, Вики!
Поздрав!