Aug 30, 2008, 11:24 AM  

В сбогуване с лятото (експериментално стихо-хайку) 

  Poetry » East forms
932 0 20

 

Солени сълзи.
Морето предесенно
рони въздишки.

Ръси небето
среброзвездни целувки
по летния път.

Лятото бавно
времето златно стопи
в тъничка нишка.

Вятърът плаче.
И мечтите за лято
в съня му трептят.

Босата есен
стъпва тихо на пръсти...
Листи обува. 

Сиви облаци
със савана дъждовен 
преследват звезди.

Прелетна птица 
летнокрили надежди
кротко сънува...

 

Есенна щедрост 
в сбогуване с лятото -
Дъждовни сълзи...

© Аэлла Вихрь-Харпиевна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??