Mar 6, 2016, 8:56 PM

В спомена 

  Poetry » Love
238 0 0

                                                                     В спомена

 

 

Сгушена в пазвите на спомена,

като песен ще полетя в дните.

В биещо сърце любов не сломена

живее като роза на времето с бодлите.

 

Усмивка тиха ще разцъфне,

като аленото полско цвете.

Образ мил в мираж ще се превърне.

Горещо лято букет ще изплете.

 

Листопадът на времето ще шепне

Листопад на човешките съдби.

Песента звучи, душата трепне.

Старостта ще спре, човек бъди.

 

В одеждите на времето родена

маждукащата воля ще запаля.

В натежала нежност оплодена

с песента си само теб ще галя.

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??