Jul 7, 2020, 4:15 AM  

В ъгъла 

  Poetry » Love, Free verse
1177 4 1

Ще стоя там
    Скрит
        Във ъгъла
    На твоето забравено "утре"
        И тебе ще чакам
    Да дойдеш
        Когато
    Изчерпиш всичката лудница
        На онези желания "само за себе си"
    И потърсиш своята същност
        Която крещи ти
            Самотно, отчаяно:
        "Не мога" 
    "Не мога"
"Не мога вече без теб"
И се разплачеш за своето
    Изгубено, друго
        Нейде 
            Само твое
        Останало
    Също самотно парче
Без амбиции вече, 
    Без изгарящи страсти, 
        Без велики желания...
И там,
    Вече без лицемерие
        Без излишна учтивост
        Без ранено себелюбие
            И без постижения
        Дори без условия
    Ще ме намериш
И ще бъдем отново заедно
    Като скрити от бурята
    Под дървото
        Радостни
            Весели 
                Палави
            Мокри
        Играещи
    Просто едно щастливо момиче
И едно лудо момче...

    Две глупави деца!

© М В All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • При любовта е като при изкуството - трябва да се освободим от всичко излишно, за да се случи. Харесах!
Random works
: ??:??