В Южните морета...
С летящи риби- светлините
планират дръзко над водата,
а после хукват след вълните
да гонят слънчевият вятър...
Безкраят ги влече омаен,
там даже е небето слязло,
но хоризонтът е безкраен,
а Слънцето не е залязло...
... И всичко е така прекрасно:
море, и светлини, и вятър,
над тях небето- синьо, ясно!...
... И дивият възторг в душата!...
Коста Качев,
едно време в Южните морета
© Коста Качев All rights reserved.
едно южно море.Харесах стиха ти, привет!