Mar 11, 2024, 6:05 AM  

В заскреженото небе 

  Poetry » For kids, Other
488 10 37

Във Замръзналото кралство,

млад елен се появи

на - ергенската пързалка

пред велможи и слуги.

 

Той бе с много стари кънки,

в смешен хокеен екип,

под екипа с куп подплънки,

а в ръцете с дървен стик.

 

Със усмивка се представи:

името му беше, Свен!

Троен аксел в миг направи

на терена заледен!

 

Спретна също, три кълбета:

две назад, едно напред,

а пред Снежната принцеса

врътна труден пирует!

 

С тройно салто се напъна,

нея той да впечатли,

но - от бучка лед се спъна

и се пльосна по очи!

 

Мигом - всеки на стадиона

на елена се присмя:

Кралят, важни примадони,

принцове и куп деца.

 

Само - Снежната принцеса

в този миг го съжали.

Чай от билки му поднесе

и пророни две сълзи!

 

Тя го милна с тънки пръсти

по огромните рога,

а пък Свен, съвсем чевръсто

скочи бързо на крака.

 

И от млад, рогат и пъргав,

смешен северен елен,

на момента се превърна

в най-желания ерген!

 

Грабна Снежната принцеса

нежно с двете си ръце!

В танц - със нея се понесе

в заскреженото небе!

 

 

Юри Йовев

Март 2024 г.

 

© Yuri Yovev All rights reserved.

The work is a contestant:

Замръзналото кралство »

1 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??