May 13, 2008, 9:33 AM

Вдъхновение от безнастроение 

  Poetry
483 0 5

 

 

                                               Искам да напиша ведър стих,

                                               да получа нежно вдъхновение,

                                               но излиза под молива сив

                                               тъжно, мрачно откровение.

 

                                               Не пристига моят принц красив.

                                               На проблема трябва друго разрешение -

                                               да препусна със стиха  си див,

                                               за да получа пак прозрение.

 

                                               Ами ако принцът е ревнив?

                                               Да живея трябва с негово благоволение

                                               и да го търпя докле е жив.

                                               В плана ми настъпи изменение.

 

                                               Ще се радвам на живот щастлив,

                                               даже да ме гледат със недоумение.

                                               Ще търпя хорски коментар злоблив

                                               и ще вкарвам мъжете в изкушение.

 

                                               Ало, принца - що гледаш с поглед похотлив?

                                               Май закъсня? Минах в друго измерение.

                                               Вместо корона си сложи венец трънлив!

                                               Да те чакам нямам вече намерение. 

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??