Dec 20, 2018, 10:56 PM

Вечерна луна 

  Poetry » Landscape
368 1 2

Луната съблече си бялата риза

и гола в небето без срам се показа.

А Господ пред нея със облак излиза

и с него охотно пред мен я наказа.

 

И лунна пътека не стана в морето,

и морската фея не слезе по нея.

А облакът черен разтваря сетрето,

та слънце оттатък за нея линее.

 

Тогава морето сърдито се люшна

и прати вълни в бреговете – антики.

Сърцето ми морно в гърди се клатушна –

готово да падне сред блатни тръстики.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Кети! Радвам се, че съм те натъжил истински! Затова си го харесала!
    Желая ти весели предстоящи празници!!!
  • Никола, тъгата в стиха ти е заразна, да знаеш! Толкова красиво описано, че веднага ме хвана.
Random works
: ??:??