В Е Ч Н О Т О С Л О В О
Ти своя благослов над мен изрече.
С любов разтвори и небесни двери
и ето ме – до Тебе аз съм вече.
Как въздухът над мене затрепери!
И стана чудо - плисна ме вълна
и с ласкав полъх Ти ми зашептя:
„ На теб дарих духовната мана.
За теб е хляб. Храна за теб е тя.
Недей да страдаш – радостта е тук.
С ръце заплескай , весело запей!
Аз тебе съм избрал, не някой друг.
Със Словото ми винаги живей!
Дар за теб е то от небесата.
Света объркан идва да спаси.
Съхрани го в себе си в душата!
Във себе си го винаги пази!
И ще се докосва То неспирно
И ден и нощ ще търси грешници,
Че Словото е вечно и всемирно –
Ще ги превръща всички във светци.
Да бъде пълна твоята трапеза
със земната и вечната храна!
Ти с песента си любовта извеза,
която се превръща в светлина”!
© Стойна Димова All rights reserved.