Apr 23, 2009, 9:48 AM

Венеция в прегръдките ми спи... 

  Poetry
761 0 6

 

Венеция в прегръдките на спомена ми спи...

Разтеглени са устните в гондоли

и някъде в небето ú лети

един гълъб и синевата моли

за повече сияйна красота...

А мостовете ú каналите целуват

и някъде над нея във света

като делфини облаците плуват...

Венеция в прегръдките ми спи

и днес отново ми разказва

за аромат на дъхави липи,

за сън, за споделена тайна,

и във очите му о ч и т е пак познах!

И ето - във деня любов прозрях!

 

23.04.2009 година, Елхово

 

Поздрав за всички за Деня на книгата!

И нека всеки запази в себе си едно усмихнато дете с немирни очички и дълги плитки!

© Мария Гюзелева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??