May 9, 2008, 9:41 AM

Ветровито 

  Poetry
761 0 26

             Ветровито

Дълго вятърът бърбореше
колко много е живял...
заспиваше, а после спореше
и вярвах му, че много е видял...

Попитах го - дали и бурите -
обичат като моето сърце...
затихна... и високо в мурите
се скри - замаха със ръце...

Не ми напомняй - каза ми -
тогава бях аз - вятър млад...
и нямаше във мен омраза,
и нямаше във мене хлад...

Сега съм толкова дъждовен,
от скреж съм аз, от ураган,
на тоя свят така лъжовен,
поне стихията да дам!...


 

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??