Sep 15, 2016, 6:00 PM

Вик за помощ 

  Poetry » Other
434 1 0

Господи, при Теб пак идвам.

Обърканото ми сърце тъжи.

Отгоре, знам, Ти всичко виждаш.

Как да постъпя, ми кажи?!

 

Уж все избирам пътя с Тебе,

уж правя правилно нещата…

А резултатът е плачевен

и наранена е душата.

 

Какво да сторя, Татко мили,

не ме оставяй да сгреша!

Във трудностите дай ми сили,

подпри ме с Твоята ръка.

 

Нашепвай ми във тъмнината

къде и колко да вървя.

Учи ме да платя цената

за да си върна радостта.

 

Как да постъпя? Не, не зная.

От Тебе прося мъдрост днес.

Тежките мисли ще оставя.

В сърцето ми Ти смело влез.

 

И думи нашепни ми тихи,

донасящи от Твоя мир.

Товара нежно отнеми ми,

да видя изход най-подир.

 

И да си спомня обещаното

за мен и моя дом в Христа.

Да заменя сърцето си – раздраното,

с надеждата и радостта.

 

Лъжата да отхвърля бързо

за да погледна пак напред.

Да придобия нова дързост

и пак да стана като Теб!

© Галина Пенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??