Apr 8, 2011, 8:59 PM

Витрина 

  Poetry » Other
502 0 4

 

 

 

                                          ВИТРИНА

 

                                В опушения ден

                                            все делнични неща.

                                 В прашната витрина,

                                            забравена жена,

                                  с копнееща усмивка

                                            и огнена коса,

                                  със стъклени очи

                                             и картонена глава.

                                  С подпухнало лице

                                            и врат надебелял,

                                 към нея крачи

                                              животът остарял.

                                 Той я отминава.

                                               Остава пак сама.

                                   Тя, евтината кукла,

                                                без болка и вина.

                                    Дано не заприлича

                                                на нея любовта,

                                     сред бързащите хора

                                                 от градската тълпа

                                      и спрелия часовник

                                                  на сивата стена.

 

                                                            Wali /Виолета Томова/

 

 

 

 

 

© Виолета Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??