Feb 9, 2008, 8:27 PM

Власт 

  Poetry » Phylosophy
867 0 13
 

                    Власт

 

Най-силната власт се нарича БЕЗСИЛИЕ.

То ме души. То ме мачка! Парализира!

Не знам накъде да направя усилие.

Съзнанието не може да разбира.

 

И борят се в мене стихии, кошмари.

Умирам стократно в неравния бой.

И моля се Богу!... Какво ще направи?

Задушавам през зъби поредния вой...

 

А изходът крие се. Нима ще играем

на жмичка сега?... И смътна надежда,

че ще открия заветна парола,

чертае със вярата тънка межда...

 

2004 г.

п. п. Всичко е преодоляно. Остана стих...

© Павлина Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??