Безименни корици и страници празни,
това е нещо, което винаги блазни.
Времето мина в изгубени войни,
много време мина, но и много предстои.
Завърших главата и нарекох я "Провал",
в по-тежки времена не бях живял.
Нова глава, нови цели, нов живот,
никога няма да отварям отново “Изгубеният кивот”.
Много жажда, много огън и много надежди,
готов съм за битка и обличам рицарските одежди.
Главата "Надежда" завърших напълно мотивиран,
на поход тръгвам и този път няма да се спирам.
Пушекът се разсейва и светлината се прокарва,
полето е пусто и въздухът ме задушава.
Битката спечелих, историята е моя,
целта си постигнах и доживях развоя.
Последната глава озаглавих "Победата е вътре в нас",
а на корицата написах: "Историята - това съм аз".
© Деко All rights reserved.