May 15, 2018, 11:44 PM  

Влюбен, вдъхновен и тих! 

  Poetry » Love
384 2 4

Умората изпил на едри глътки
усещам как клепачите ми натежават
запътили се в среща със съня.

 

Заглъхват тихо делничните стъпки
с Тревогата която се отдалечава
прикрита във измамна мараня...

 

Ще те сънувам! В твоите прегръдки
които само Влюбения заслужава
аз кротко Любовта ще прилаская...

 

Тъй нежно, за да не я нараня
ще я завия с одеало ароматно
Напълнено със розови листа.

 

И ще вилнее бурята от чувства като хала.!
На Любовта ми лодчицата бяла
до тебе зная, ще ме донесе накрая.

 

Когато спре на сълзите дъжда
и спрат светкавиците да раздират небосвода
и въздуха притихне във омая

 

в най-любимия ти цвят
от пъстротата на дъгата
за тебе ще напиша този стих!

 

Ще пропълзи и ще полегне във краката
на верността ми кучето,
което в мен открих.

 

Ти само тази вечер не заключвай
с резето на душата си вратата!
При теб ще вляза с този нежен стих.

 

Ще бъда влюбен, вдъхновен и тих!

© Ангел Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??