/ по " Тя си беше виновна" от Миглена Миткова /
Жената е виновна по начало -
измамила е бедния Адам
да си откъсне ябълка узряла
от райското дърво, без капка срам.
Виновна е, когато е красива,
та завистта да няма миг покой.
Виновна е, когато си почива
от работа и грижите безброй.
Виновна е, когато с добрината
нахрани нечия сама душа.
Виновна е, когато е устата,
на токчета и не върви пеша.
Виновна е, когато я заглеждат,
виновна е, ако се разкрещи
с лъжите си когато я подвеждат
и крие под клепачите сълзи.
Жената по начало е виновна
за всички грехове на тоя свят.
Стрелите на вината са отровни
и раните от тях до смърт болят.
© Nina Sarieva All rights reserved.