Вмешателство
Ако съм пясък на морския бряг -
вятър ще търся да вляза в окото ти -
там ще се свия - прашинка без праг -
да ти изцеждам сълзи от дълбокото.
Или да можех да стана за миг
камъче дребно в лятна обувка -
знам, че дори да не те заболи,
ще ти убивам през плитката скука.
Ще ме настъпваш, но аз ще търпя -
да ти досаждам през скрита пролука.
Ще ме изровиш от свойта пета
късно - когато мехурът се спука.
Искам да стана на луда вълна -
ситно накъдрила вятър в перчема -
само да легнеш до мен на брега -
ще те залея - дъха ти ще взема!
Само че с тебе и мен ме боли.
Ето салфетка за прах във очите.
Сух си все още – прибоят мълчи.
Прав ти път. И си плюй на петите.
© Галена Воротинцева All rights reserved.
http://vbox7.com/play:1528ddba